Czy warto wyposażyć sklep w używane szafy chłodnicze?

Szafy chłodnicze to niezbędny element wyposażenia supermarketu, kiosku czy też sklepu ogólnospożywczego – pozwalają one na swobodną ekspozycję towaru przy jednoczesnym utrzymaniu go we właściwej temperaturze. Czy można oszczędzić na zakupie używanej szafy chłodniczej? Czy nie będzie to miało wpływu na jakość chłodzenia lub większy pobór prądu?

Zastosowanie szaf chłodniczych

Chłodziarki gastronomiczne jedno z podstawowych urządzeń, z którymi spotkasz się w lokalach, które mają w swojej ofercie jakiekolwiek produkty żywnościowe. Wybór właściwego modelu jest stricte związany z jego przeznaczeniem, dla przykładu w kuchniach hotelowych najważniejszym jej zadaniem będzie magazynowanie produktów w celu zapewnienia im jak najdłuższego terminu przydatności do spożycia co ma na celu ograniczenie strat finansowych związanych z uzupełnieniem produktów, które zostały wyrzucone przez wzgląd na utratę świeżości. Nieco innymi kryteriami rządzą się szafy chłodnicze, które znajdują się w barach, sklepach czy też restauracjach – tam, poza utrzymaniem towarów w świeżości, powinny je też należycie eksponować.

Zalety zakupu używanej szafy chłodniczej

Kupując używany produkt bezpośrednio od producenta podobnego asortymentu możesz mieć całkowitą pewność, że ten dołożył wszelkich starań by sprzedawany Ci produkt został jak najlepiej odrestaurowany a znajdujące się w nim podzespoły są całkowicie sprawne. W ten sposób nie narażasz się na ryzyko konieczności zwrotu chłodziarki, która okazuje się być niesprawna, a przez to niezdatna do użytku, po 3 tygodniach. Inwestycja w nowe szafy chłodzące jest bardzo kosztowna – otwierając swój biznes dobrze jest wyposażyć się w tańsze alternatywy, dzięki którym nie stracisz na funkcjonalności lokalu ale zaoszczędzisz pieniądze, które będzie można przeznaczyć na dodatkowe wyposażenie. Decyzja o zakupie używanej szafy chłodniczej jest zgodna z duchem bycia przyjaznemu środowisku – używane, ale sprawne chłodziarki nie kończą na wysypisku, gdzie powoli ulegają rozkładowi ale mają swoje drugie życie w innym lokalu.

Wybór odpowiedniej używanej szafy chłodniczej

Wybór chłodziarki nie należy do najłatwiejszych, poza przeznaczeniem koniecznym jest uwzględnienie jaką powierzchnię lokalu będzie ona zajmować a także jaka ma być jej optymalna pojemność. W przypadku zakupu przeszklonych szaf chłodniczych koniecznym jest dobre zaplanowanie tego co ma się nich znajdować. Ma to znaczenie nie tylko pod kątem funkcjonalności ale również ekspozycji – w końcu klienci nie będą szukali artykułów mięsnych pośród napojów. Wstępne rozplanowanie asortymentu, który ma się znaleźć w chłodziarce pomoże Ci podjąć decyzję, która z nich będzie dla Ciebie najlepsza.

Na stronie http://www.tarpom.com.pl/meble_chlodnicze_uzywane zapoznasz się z bogatą ofertą używanych mebli chłodniczych takich jak:
– lady mięsne,
– regały chłodnicze,
– szafy chłodnicze,
– zamrażarki.

Specjaliści Tarpomu z przyjemnością odpowiedzą na Twoje pytania związane z wyborem właściwych dla Twojego biznesu urządzeń chłodniczych niezależnie od tego, czy zdecydujesz się na zakup nowych czy używanych.

Stal – dlaczego jest niezbędna w przemyśle?

stal

Wytwórnia konstrukcji stalowych – którą wybrać?